Information

Home Information Catalogue Orders Stores Contacts

 

    Фирма „КРИСТОН-ПРИМА” ООД е създадена през 2001 година като продължение на една шест годишна традиция, поставена от фирма „ПЛАГСИНЖЕНЕРИНГ”, за създаване на висококачествено огледало и приложението му при създаване на готови изделия за продажба на родния пазар.

    Още през 1995 година възниква идеята за създаване и използване на високо вакуумна среда за нанасяне на алуминиев огледален слой (метализиране) и създаването на уникално защитно покритие, предпазващо този слой от механични повреди и агресивни киселинни среди. През тези шест години до 2001 г. тази технология преминава през различни промени и подобрения, като главно се разработват три отделни звена на производствения процес:
    1. Подготовка на повърхността на стъклото:
        1.1. Почистване на стъклената заготовка от прах, органични и неорганични наслоения,
        получени при производството и транспорта на съклото,
        1.2. Дехидратиране, полиране и активиране на повърхносттния слой на плоското стъкло,
        1.3. Запазване на създадените качества през процесите на метализация
        и нансяне на защитното покритие;
    2. Равномерно нанасяне на алуминиевият слой във високо вакуумна среда:
        2.1. Оптимално разположение на плоските стъклени заготовки във вакуумната камера,
        2.2. Движение на изпарителните елементи по определена траектория
        и прецизно дозиране на изпарявания метал,
        2.3. Запазване целостта на металния слой, нанесен върху съклото,
        при транспортиране и позициониране на заготовката в третия технологичен модул;
    3. Нанасяне и втвърдяване на защитния слой във високо темепратурна среда:
        3.1. Равномерно нанасяне на защитния слой върху вече метализираното стъкло,
        3.2. Прецизна тремична обработка, включваща загряване и охлаждане,
        със строго следене на времето и температурата.

    Успешно разработената технология, която продължава да се развива и до днес, позволява на фирмата да метализира не само бяло, но и цветно и орнаментно стъкло. Комбинацията на тези цветни и орнаментни огледала с бяло огледало позволява създаването на нов вид стенни огледала. Те се отличават от всички подобни продукти, предлагани както на Българския, така и на чуждите пазари. Това което ги прави уникални е както оригиналния авторски дизайн, така и удобния начин за монтаж и демонтаж. Конструкцията за окачване на огледалото към стената е алуминиева и дава възможност за регулиране на положението му спрямо точките на окачване. Елегантната стъклена полица (при някои от моделите) се монтира към самото огледалото посредством скрита алуминиева конструкция.

    Големият интерес към готовите изделия, вече с търговското име „огледала КРИСТОН”, дава стимул на фирмата да доразвие производствения процес. Така се създава специализирано технологично оборудване, което включва: прецизно лазерно-изрязани шаблони за разкрояване на заготовките; специално разработени машини за шлайфане и полиране на периферните ръбове на вече разкроените заготовки и т.н.

    Стратегическата политика на фирмата за предлагане на определени модели огледала на определени търговци се оказва успешна и за няколко години търговската мрежа се разраства значително. В момента огледала КРИСТОН се предлагат в големите строителни хипермаркети Mr. Bricolage и Masterhaus и при търговците на едро в по-големите български градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Сливен, Велико Търново, Ловеч, Габрово и т.н.


 


KRISTON Web v2.1
Copyrights® by ACHE, 2004-05
contacts: mail me